Introductie

natural horsemanshipNatural horsemanship bij Shamis betekent een manier om samen te werken en te leven met je paard of pony. Vriendelijk, natuurlijk en met respect voor elkaar. Natuurlijk rijden betekent voor mij dat ik mijn paarden ook zo natuurlijk mogelijk houd, voer en regelmatig zelf bekap.

Veel vrij bewegen en weidegang zijn erg belangrijk voor de psyche en een uitgebalanceerd lichaam van het paard. Spelen en samen contact opbouwen in harmonie en vriendschap voor elkaar.

Het contact met al mijn dieren is gebaseerd op 'natuurlijk dierenschap'. Het samenzijn met mijn honden, geit, poes en konijnen gaat allemaal om hetzelfde principe. Signalen oppakken, uitzenden en er in contact en in liefde mee samenleven.

Respect

Als het klikt tussen jou en je dier en er is wederzijds respect, dan is de basis gelegd. Hiernaast is het natuurlijk wel heel belangrijk dat de bouw, het karakter en het temperament past bij de 'plannen' die je hebt met je paard.

 

 

shamisLeider en kudde

Bij natural horsemanship ben jij de leider van je eigen 'kudde' en leer je de gedragingen en manier van communiceren van je 'kudde' - jouw paard of paarden - kennen en te gebruiken voor een prettiger contact en een betere samenwerking. In mijn ogen betekent dat, dat je zoekt naar alle mogelijkheden om in goed contact met je paard te komen en te blijven. Het paard moet in alle situaties op jou kunnen vertrouwen en zich daarom bij je aansluiten!

 

Werkwijze

Voor mij is natural horsemanship geen methode die je kant en klaar op ieder paard kunt toepassen. Meer is het een manier van omgaan en een manier van leven met paarden. Uit liefde benaderen en samenwerken met het paard. Ik geef vooral consulten en training aan huis in de regio Groningen en het noorden van Drenthe.

 

Ik bied het volgende aan:

  • Behandeling d.m.v. magnetiseren en ondersteuning met behulp van bach remedies, aura soma en kruidentherapie (behandelingen die ik aanbied zijn voor elke diersoort mogelijk);
  • Hulp bij het inrijden of trainen van je paard of pony, of overgang van een andere rijstijl naar natural horsemanship;
  • Hulp bij gedrags- en communicatieproblemen bij paard en/of ruiter, eventueel ondersteund door magnetiseren en/of bachremedies;
  • therapie met behulp van paarden;
  • Priveconsulten en -lessen bij mij thuis;
  • Privéconsulten en -lessen aan huis;
  • Cursussen voor groepen in Natural Horsemanship;
  • hulp bij bekappings problemen, e.d.;
  • behandeling bij hoefbevangenheid en insuline resistentie;

En verder

Op de site vind je uitgebreide informatie over de manier waarop ik training en consulten geef. Ook heb ik foto's en filmpjes op laten nemen waarin de manier waarop ik lesgeef en de sfeer waarin dat gebeurt geïllustreerd worden.

Tarieven:

Consulten/behandelingen, duren vanaf 1/2 uur en de kosten bedragen vanaf €25,- (incl. BTW, excl. eventuele reiskosten)

Trainingen, duren 1 uur en de kosten bedragen €40,- (incl. BTW, excl. eventuele reiskosten). Eventueel zijn langere trainingen in overleg mogelijk.

 

Het zwarte paard'

Symbool en archetype voor de kennis die door beschaving wordt afgewezen:

instinct, emotie, intuitie, zorg, zintuiglijk- en buitenzintuiglijk bewustzijn. De natuur van partnerschap van de in stamverband levende mens is geassocieerd met zijn kracht. Gehult in mysterie en transformatie.