Bachremedies

Gezondheid rust op het in harmonie zijn met de ziel. Gezondheid is onze nalatenschap, ons recht. Het is het complete en volledige eenheid van ziel, verstand en lichaam; en dat is geen ver of moeilijk te bereiken ideaal, maar iets wat zo gemakkelijk en natuurlijk is, dat velen onder ons het over het hoofd hebben gezien.

Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach, de grondlegger van de Bach Bloesem Remedies. Dr. Edward Bach leefde van 1886 tot 1936 en was arts en homeopaat van professie. Hij geloofde dat de denkwijze en levenshouding van een mens een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en genezen van ziekte. Bach Bloesem Remedies zijn uit wilde bloemen en bloesems bereid. Alleen de remedie Rock Water wordt gemaakt van bronwater. Er zijn in totaal 38 remedies.

Emotionele en geestelijke conditie

De remedies werken op de emotionele en geestelijke conditie van de betreffende persoon. De individuele persoon wordt behandeld, niet (de symptomen van) de kwaal op zich. Verschillende personen kunnen baat hebben bij verschillende remedies, terwijl zij dezelfde symptomen van een kwaal vertonen. De remedies hebben geen placebo-effect! Babies en dieren hebben veel baat bij bloesemremedies en bij hen werkt suggestie immers niet!